Usein kysyttyä

Mitä puunkaato maksaa?
Puunkaadon hinnoittelu perustuu mm. käytettyihin työmenetelmiin ja työn laajuuteen. Edullisinta se on silloin, kun on olemassa suunta johon puun voi kaataa suoraan ilman, että omaisuutta vahingoittuu. Mikäli kaataminen edellyttää kiipeämistä puuhun – pystyyn karsimista tai rungon pudottamista osissa alas – on se työläämpää ja kalliimpaa. Suurimmat kustannukset aiheutuvat töistä, joissa joudutaan käyttämään nosturia / työkoneita apuna.

On luonnollisesti edullisempaa asiakkaalle kaadattaa useampi puu kerralla, teettää niiden hakkuujätteiden käsittely ja jyrsiä jääneet kannot pois yhdellä kertaa.

Suuntaa antavan arvion työn hinnasta voimme antaa puhelimitse tai sähköpostilla esitietojen perusteella. Tarjouksen tekeminen edellyttää tarkempien kohdetietojen saamista joko ilmaisen arviointikäynnin yhteydessä tai vaihtoehtoisesti siten, että asiakas antaa ne puhelimen tai sähköpostin välityksellä.

Mitä kantojyrsintä maksaa?
Kantojyrsinnän hinta määräytyy ensisijaisesti kannon läpimitan mukaan. Korkeaksi jäänyt kanto lyhennetään moottorisahalla ennen jyrsinnän aloittamista. Tarjousta tehdessä huomioidaan myös puulaji, kannon ikä ja sen sijainti (tasamaa / rinne), mahdolliset pintajuuret sekä muut tekijät jotka vaikuttavat työn suorittamiseen.

Suuntaa antavan arvion työn hinnasta voimme antaa puhelimitse tai sähköpostilla esitietojen perusteella. Tarjouksen tekeminen edellyttää tarkempien kohdetietojen saamista joko ilmaisen arviointikäynnin yhteydessä tai vaihtoehtoisesti siten, että asiakas antaa ne puhelimen tai sähköpostin välityksellä.

Kuka korvaa, jos työssä sattuu vahinko tai omaisuutta vaurioituu?
Toimintamme on vastuuvakuutettua. Mikäli työtä suoritettaessa asiakkaan omaisuus kärsii vahinkoja, vastaamme siitä, että se tulee korvattua.
Miten saan hyödynnettyä kotitalousvähennyksen?
Asiakasta laskutetaan hyväksytyn tarjouksen perusteella sen jälkeen, kun työ on suoritettu loppuun. Asiakas saa laskun joko postitse tai sähköpostitse. Asiakas säilyttää laskun paperiversion itsellään, jonka arvonlisäverollisesta työn osuudesta on vähennettävissä 50 % vuoden 2018 verotuksessa.

Lisätietoja kotitalousvähennyksestä saa verohallinnon sivuilta.

Tarvitaanko lupa puun kaatamiseen?

Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan maisemaa muuttavaa puunkaatoa ei saa suorittaa ilman lupaa. Siihen liittyvät käytännöt vaihtelevat paikkakunnittain. Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että
ympäristölle vaaraa aiheuttavan puun kaatamiseen ei tarvitse hakea lupaa. Jyväskylässä yksittäisenkin pihapuun kaato edellyttää ilmoitusta joko puhelimitse tai sähköpostitse kaupungin rakennusvalvontaan. Siellä tehdään arvio sitä, onko tarvetta hakea toimenpiteelle
maisematyölupaa vai riittääkö siihen pelkkä ilmoitus.

Puiden kaatamiseen liittyviä ohjeita koskien lähipaikkakuntia löytyy esim. seuraavilta sivuilta:
Jyväskylä
Muurame
Jämsä
Laukaa
Suosittelen asiakasta ottamaan yhteyttä oman kunnan rakennusvalvontaan heti siinä vaiheessa,
kun aletaan suunnitella puun poistamista.

Kiinnostuitko palveluistamme?

Ota yhteyttä ja kysy lisää

TM Savotta Oy / Tuomas Murdoch

Luotettavaa ja ammattitaitoista puunkaato- ja kantojyrsinpalvelua Keski- Suomen alueella. Päätoimialamme käsittää piha- ja ongelmapuiden kaadot sekä kantojen poiston.

Ota meihin yhteyttä

045 207 8135 tmsavotta@gmail.com