Puidenarviointi ja hoitosuunnitelmat ikoni

Puiden arviointi- ja hoitosuunnitelmat

Puuston kuntoarviot, hoitotoimenpiteiden suunnittelu ja niiden laadukas toteutus varmistavat rakennetun ympäristön arvon säilymisen.

Puiden hoitoleikkaukset 

 Jos puulta kysyttäisiin, se tuskin kaipaisi osakseen hoitotoimenpiteitä. Hoitoleikkaamisen sijaan olisikin tarkoituksenmukaisempaa puhua puun käsittelystä (vapaasti lainattu Sami Kiemaa). Rakennetussa ympäristössä puiden leikkaamisen tavoitteena on sopeuttaa ne ihmisen luomaan  kasvuympäristöön ja infraan. Nuorilla puilla korostuvat rakenneleikkaukset, jotka tukevat runkojohteista kasvua ja määrittävät tulevaa oksakorkeutta. Vanhempien puiden kanssa keskitytään pääsääntöisesti kuolleiden ja risteävien oksien poistoon. Joissain tilanteissa voi olla perusteltua suorittaa latvuksen pienennysleikkaus puun rakenteellisen vakauden parantamiseksi tai puun sopeuttamiseksi rakennettuun  ympäristöön. Latvustuennalla voidaan pidentää vanhan puun elinikää, kun sillä epäillään olevan rakenteellisesti heikkoja tai voimakkaasti kuormittuneita haaraliitoksia.

 

Puuston kuntoarviointi

Puun kuntoarviointi ei ainoastaan tuota asiakkaalle tärkeää tietoa, vaan se on myös työturvallisuuden työkalu, jota käytetään muun muassa puunkaatoja suunniteltaessa ja hoitoleikkauksia tehdessä. TM Savotalta saat asiantuntevat puun kuntoarvioinnit. Kirjallinen kuntoarviointiraportti sisältää olennaiset havainnot puun kuntoon vaikuttavista tekijöistä juuristoalueesta latvaan. Tämän lisäksi raportti sisältää kyseistä puuta koskevat toimenpidesuositukset ja niiden suositellun toteutusaikataulun.

Lehti

LUKUUN OTTAMATTA NOITA YHDEKSÄÄ KUUKAUTTA ENNEN ENSIMMÄISTÄ HENGENVETOAAN EI YKSIKÄÄN IHMINEN HOIDA ASIOITAAN YHTÄ HYVIN KUIN PUU.

George Bernard Shaw

OTA YHTEYTTÄ

KERRO KOHTEESTASI JA JÄTÄ TARJOUSPYYNTÖ