Tarjouspyyntö

Piha- ja ongelmapuiden kaato

Puunkaatoa suunniteltaessa on huomioitava monta tekijää: puun kunto (terve / lahovikainen), ympäristöön sijoittuvat rakennukset, sähkölinjat ja muu omaisuus joka ei saa kärsiä vahinkoa, puun rakenne (rungon kallistuma, oksien sijoittuminen ja niiden aiheuttama kuorma) jne.

Mikäli kohteessa on riittävästi tilaa kaataa puu suoraan, on se ensisijainen ja edullisin menetelmä. Ahtaissa paikoissa puu voidaan poistaa osissa karsimalla se pystyyn ja pudottamalla runko alas pätkissä latvasta lähtien (ns. kiipeilykaato). Viime kädessä hankalimmat, paksuoksaiset rakennusten päälle kasvaneet puut voidaan poistaa henkilönostinta ja muita työkoneita hyödyntäen. Tarvittaessa oksat ja runko voidaan laskea hallitusti alas köyden avulla.

Pihapuita voidaan kaataa kaikkina vuodenaikoina. Sääolosuhteiden tulisi olla kohtuullisen hyvät kaatoja suoritettaessa – liian kova tuuli aiheuttaa tarpeettoman riskin kaadettaessa puuta tarkkaan paikkaan. Kovan tuulen lisäksi rankka vesi- tai sankka lumisade heikentävät merkittävästi työturvallisuutta erityisesti silloin, kun kaatotyö suoritetaan nosturista tai kiipeillen. Asiakkaan on hyvä huomioida, että talvisaikaan maan ollessa roudassa pihaan kaadettava puu jättää huomattavasti vähemmän jälkiä nurmikkoon kuin sulan maan aikaan.

Ohjeita tarjouspyyntöön

Puunkaato

Puun koko: Ilmoita läpimitta tai ympärysmitta senttimetreissä rinnan korkeudelta mitattuna
Puulaji: Onko havu- vai lehtipuu kyseessä, jos ei tarkkaa tietoa?
Suojeltavat kohteet: Onko tilaa kaataa puu suoraan vai pitääkö runko katkoa ja pudottaa osissa alas? Kasvavatko oksia rakennuksen tai muun suojeltavan kohteen päälle siten, että niitä ei voi suoraan pudottaa alas?
Puun jatkokäsittely: Karsitaanko ja pätkitäänkö puu haluttuun mittaan vai tekeekö asiakas sen itse? Halutaanko, että runkomateriaalista ja paksummista oksista tehdään polttopuita?
Puutavaran kuljetus: Kuljetetaanko puutavara pois vai jääkö se asiakkaalle?
Hakkuutähteiden jatkokäsittely: Siivotaanko oksat ja risut haluttuun paikkaan vai tekeekö asiakas sen itse?
Hakkuutähteiden kuljetus: Kuljetetaanko oksat ja risut pois, vai jäävätkö ne asiakkaalle?
Kantojyrsintä: Jos jäljelle jäävä kanto halutaan samalla jyrsiä pois, niin antakaa siihen liittyvät tiedot alla olevien ohjeiden mukaisesti:

Tarjouspyyntölomake

  * Pakolliset kentät

  Kiinnostuitko palveluistamme?

  Ota yhteyttä ja kysy lisää

  TM Savotta Oy / Tuomas Murdoch

  Luotettavaa ja ammattitaitoista puunkaato- ja kantojyrsinpalvelua Keski- Suomen alueella. Päätoimialamme käsittää piha- ja ongelmapuiden kaadot sekä kantojen poiston.

  Ota meihin yhteyttä

  045 207 8135 tmsavotta@gmail.com